Ons team vertelt…

EQ & Klantcontact; een onlosmakelijk duo!

Artikel 2018: Lees hier verder!

Babette aan het woord!

“In 2015 zette ik mijn eerste voetsporen binnen bij Telephonique. Voor de mensen die het niet weten, zo heette het destijds. Ik had ruim 13 jaar ervaring opgedaan in de kinderopvang en was inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde het over een hele andere boeg gooien namelijk iets in de administratieve richting gaan zoeken. Valt niet mee met enkel en alleen een diploma SPW op zak. Vol verbazing wilde Angelique en Mandy samen met mij deze uitdaging aangaan.

En wat doe ik nu eigenlijk binnen Prospeqtive? Nou hebben jullie even ;-). Voornamelijk zorg ik voor alle ondersteunende taken die in de backoffice moeten gebeuren, personeelszaken valt onder mijn hoede, de facturatie, Polly onze interne kennisbank voor alle inbound klanten beheren en up to date houden en facilitaire zaken etc.
Zoals jullie kunnen lezen, hoef ik me geen moment te vervelen bij Prospeqtive en dat doe ik ook zeker niet. Iedere dag ga ik met een lach op mijn gezicht naar het werk. De combi van werk en een gezin is prima te combineren en er wordt echt met je mee gedacht. Flexibiliteit over er weer is dan een waardevolle toevoeging aan het al zo fijne werken bij Prospeqtive.

Later dit jaar start ik met een opleiding human resource management. Iets wat volledig aansluit in mijn interesses die ik in de loop der jaren heb mogen ontdekken en ontwikkelen.
Er passeren zich nog meerdere momenten dat ik de dames van Prospeqtive dankbaar ben dat zij het ‘in mij zagen’ en dat ik me op deze manier heb mogen ontplooien daar waar ik nu sta. Ik hoop dat ik hier nog heel wat jaren mag slijten.”

WANTED: Klantcontactmedewerker!

Functieomschrijving
Als klantenservice medewerker, voor verschillende branches, sta je klaar voor onze klanten. Tijdens je werkdag beantwoord je vriendelijk en servicegericht de vragen die je binnen krijgt per telefoon, chat, e-mail of Social media. Dit kan over verschillende onderwerpen gaan, bijvoorbeeld over een betaling of bestelling, maar ook over een verstopte dakgoot of een maatschappelijke hulpvraag. Bij deze uitdagende baan is geen dag, of eigenlijk geen uur, hetzelfde. Naast het beantwoorden van inkomend klantcontact bel je ook klanten voor bijvoorbeeld het plaatsen van een herhaalbestelling of om te informeren hoe het met de private lease aanvraag staat.

Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 22.00 en op zondag slapen we uit, dan zijn we geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Per twee weken werk je 1 avond en 1 weekenddienst (uitzonderingen daar gelaten).

Taken:

– Beantwoorden van klantvragen per telefoon, chat, e-mail of Social media

– Ga op een professionele en vriendelijke manier met klanten om en luister actief naar hun problemen/ behoeften

– Bied klanten hulp en oplossingen aan in overeenstemming met het klantenservice beleid van het bedrijf

– Andere taken die van je gevraagd worden

Wat wij vragen

– Minimaal MBO4 werk- en denkniveau

– Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels

– Je bent vriendelijk, klantgericht en communicatief sterk

– Multistaken en goed kunnen schakelen tussen diverse systemen is een vereiste

Wat wij bieden

– Afwisselende baan als parttime of fulltime klantenservice medewerker

– Werk tussen de 24 en 40 uur per week

– Een bruto uurloon vanaf €11,10 (afhankelijk van leeftijd en ervaring)

– Flexibele werkuren

– Reiskostenvergoeding vanaf 10 km

– Een leuk team en informele werksfeer

– Vrijdagmiddagborrel

Parttime uren: 24 – 40 per week

Salaris: Vanaf €11,10 per uur

Shirley vertelt!

“Na 10 jaar bij een groot bedrijf te hebben gewerkt als medewerkster klantenservice besloot het bedrijf te gaan verhuizen, naar een locatie 70 kilometer verderop. Dus het was of mee verhuizen of stoppen. Voor mij was de keuze niet moeilijk, hoewel het toch vreemd is om dan toch te besluiten om te gaan stoppen. Ik dacht, laat ik maar meteen solliciteren, want wilde echt niet nu al thuis zitten. Misschien is het dan nu de tijd om een keer iets anders te gaan doen. Wat andere werkzaamheden geprobeerd maar deze bevielen toch niet.

Toen kwam de vacature voorbij van Prospeqtive. Alles sprak mij aan; de werkzaamheden, de mogelijkheid om thuis te werken, de werktijden, maar vooral die ene zin over de vrijdagmiddagborrel. Toen dacht ik dit is een werkgever die ook van gezelligheid houdt, lekker bijkletsen met collega’s na werktijd, één die hiervoor tijd maakt.
Bij mijn sollicitatiegesprek werd ik hartelijk ontvangen door Babette, en kon ik alvast de sfeer proeven door mee te kijken bij de werkzaamheden. Ook het kantoor is gezellig ingericht en lekker kleinschalig.

Ik werk er nu bijna 1 jaar, de tijd gaat supersnel. Ik heb het enorm naar mijn zin; Het werk is zeer afwisselend, je moet snel kunnen schakelen, want we hebben echt veel klanten in verschillende branches. We hebben het druk, maar hebben af en toe ook tijd voor een grapje tussendoor, want humor is héél belangrijk voor mij. Mandy en Babette zijn altijd bezig om ervoor te zorgen dat wij ons werk goed kunnen uitvoeren. We hoeven maar iets te vragen en het wordt snel geregeld, van vrij vragen, diensten ruilen, whatever. Eigenlijk is alles mogelijk, en dat maakt het werken extra leuk. En zeker niet vergeten, we hebben een erg leuk gezellig team, we moeten het tenslotte samen doen. Dus wat mij betreft blijf ik hier tot aan mijn pensioen.”

Wendy wil ook wat zeggen!

“Bijna 2,5 jaar geleden alweer (jeetje wat vliegt de tijd!) had ik mijn sollicitatiegesprek bij Prospeqtive. Ze waren toen net verhuisd naar een andere verdieping in het pand dus “ik moest me er niet teveel van voorstellen”, aldus zijzelf. Maar eenmaal op de werkvloer zag het er heel gezellig uit en was de ene collega nog enthousiaster en socialer dan de andere, en bleek ik Mandy ook nog eens te kennen. “Hey! Ik ken jou toch van de carnaval?”

Ik weet nog dat ik heel zenuwachtig was. Ik had een jaar thuis gezeten na een burn out. En wie gaat iemand een nieuwe kans bieden die zo’n lange tijd heeft ‘stilgezeten’? Stilgezeten had ik echter niet. Want ik heb een jaar lang aan mezelf gewerkt en hoewel ik er nog lang niet was, was ik overtuigd van hetgeen dat ik wèl kon. En dat zagen ze direct.  Het was een vlot gesprek, heel losjes, en ik voelde dat de zenuwen plaats maakten voor rust. En die rust heb ik nu nog. Kun je je haast niet voorstellen in een bedrijf waar georganiseerde chaos toch wel de boventoon voert.

Ik begon met een stuk of 8 projecten, denk ik. Plus nog wat kleinere projecten waar héél soms calls van binnen kwamen. Heel spannend natuurlijk, want met name op de ‘af en toe’-projecten kon ik niet zoveel oefenen als op andere. Maar inmiddels is Prospeqtive uitgegroeid tot een klantenservice voor ruim 30 projecten en durf ik nu te zeggen dat ik van alles wel wat weet. Vaak zelfs uit m’n hoofd! Het is mooi om te zien hoe elke medewerker er de schouders onder zet om van Prospeqtive een nóg mooier bedrijf te maken. Zo groeien wij, maar Prospeqtive ook.

Vanwege mijn ervaring in coachen en mentoren bij mijn vorige werkgevers heb ik aangegeven dat ik de QM (Quality Monitoring) wel wilde doen. Dat is leuk om te doen én ik help mijn collega’s door leerpunten aan te geven, maar vooral ook pluspunten te benadrukken. Een hele dankbare taak dus!

Het mooiste aan Prospeqtive is dat alles bespreekbaar is. Wil je meer doen, dan kan dat. Wil je juist wat gas terug, dan kan dat ook. Onderling geroddel wordt in de kiem gesmoord want wij spreken een collega altijd rechtstreeks aan. Ik hou van die open-en-eerlijk-mentaliteit. Flauwe grappen, sarcastische opmerkingen en soms even iemand voor de gek houden, daarvoor ben ik altijd te porren.

Of ik op kantoor werk, of vanuit huis, alles is altijd te regelen. En past het niet in de planning, staat er altijd een collega op om met je te ruilen omdat jij dat ook voor hen doet. De perfecte balans tussen geven en nemen (of krijgen, eigenlijk) dus!

En tot slot moét ik denk ik ook nog wel iets vertellen over onze borrels, aangezien van mij (zelfs zonder me iets te vragen) eigenlijk altijd verwacht wordt dat ik er ben. Op vrijdag op kantoor werken betekent nou eenmaal een wijntje om 17 uur. Simpele regel! Maar mij hoor je daar niet over klagen natuurlijk.”

Meet Leanne!

“Een paar maanden geleden ben ik begonnen bij Prospeqtive. En wat was ik daar blij mee! Eerder dit jaar veranderde mijn leven van alles voor elkaar, naar helemaal niets meer. Ik verloor mijn baan, moest verhuizen en mijn studie werd uitgesteld. Al met al zat het niet mee (mede door Corona). Ik ben toen hard aan de slag gegaan om mijn leven weer op te bouwen. Ik had ontzettend veel geluk met het vinden van een nieuwe woonruimte, maar met werk wilde het nog niet vlotten.

Dus de volgende stap was solliciteren. En ik heb nu nog kramp in mijn vingers van alle motivatiebrieven die ik heb getypt. Zo is er ook eentje bij Prospeqtive terecht gekomen en kreeg ik een telefoontje dat ik op gesprek mocht komen. Mede dankzij de openheid en rust van Babette voelde ik me zeer op mijn gemak om zo een open en eerlijk gesprek te voeren, waardoor ik volledig mijzelf kon zijn. En dat heeft er voor gezorgd dat ik voor hen aan het werk kon. Toen ik dat telefoontje kreeg, heb ik (letterlijk) een dansje gedaan in mijn woonkamer.

Nu een paar maanden aan de slag, is het niet zo makkelijk als ik had verwacht. Er komt stiekem best veel kijken bij een goede klantenservice. Maar door een goede voorbereiding van collega’s en begeleiding van Babette en Mandy, wordt het gemakkelijker om het te leren. Ik voel me met de dag zekerder worden in mijn werkzaamheden. Ook als er nu problemen zich voordoen, heb ik aan mijn linker- en rechterzijde collega’s die altijd bereid zijn om me te helpen en anders staan Babette en Mandy voor me klaar. En naast alle serieuze werkzaamheden, is er af en toe ook zeker tijd voor een lolletje en dat maakt de werksfeer perfect.

Ik ben afgelopen week gestart met mijn studie, waar Babette en Mandy van op de hoogte zijn en me in aanmoedigen. Toen het aankwam op mijn uren en de aanpassingen in mijn beschikbare dagen, was alles mogelijk. Ik had mijn vaste schooldagen en kon daarnaast ook nog een avond extra vrij krijgen om te kunnen sporten. Dit was ontzettend fijn; zo merk je dat ze er voor de medewerkers zijn en al het mogelijke doen in hun macht om ons te steunen. Dus bij deze: Babette en Mandy, dankjewel!”